Foto: Kristofer Hedlund.

Arbeta med Sveriges elit och möt unika patienter

En chans att arbeta med de bästa i landet och möta barn med ovanliga diagnoser. Nu söker avdelningen för barnkirurgi och gastromedicin sjuksköterskor som vill vara med och göra skillnad.

– Vi vill hitta de som inte ens vet att detta är det häftigaste man kan göra, säger omvårdnadschef Anna Brydling.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN KAROLINSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET.

På avdelningen för barnkirurgi och gastromedicin på Karolinska universitetssjukhuset i Solna möter personalen de mest unika patienterna. Efter att barnkirurgen antagit utmaningen med rikssjukvårdsuppdraget inom barnkirurgi är det hit barn med svåra sjukdomar och deras föräldrar kommer för att få vård.

Nu söker avdelningen sjuksköterskor som vill vara med och utveckla omvårdnaden – och arbeta med landets ledande experter på området.

– Vi söker erfarna sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor inom barn och ungdom och intensivvårdssjuksköterskor, säger Anna Brydling, som tillsammans med Elin Peterson är omvårdnadschef för avdelningen.

– Hos oss får man möta barn med ovanliga diagnoser och vara med och påverka omvårdnaden för dessa barn och familjer, säger Elin Peterson.

Foto: Kristofer Hedlund.


Möjlighet att utveckla specialistkompetens

Vetgiriga, självständiga, modiga och omvårdnadsstolta. Så beskriver Anna Brydling de sjuksköterskor hon hoppas ska söka sig till avdelningen.

– Du behöver inte veta från början att detta är vad du vill göra för resten av ditt liv, men förhoppningsvis kommer du dit. Kanske jobbar du i dag på BVC, inom skolhälsovården eller inom sjukvården för vuxna, men känner att du vill utveckla din specialistkompetens. Om du tror att vi är rätt för dig så finns stora möjligheter – genom kompetensutveckling, bra löneutveckling och intressanta arbetsuppgifter.

Relationerna är bränslet

Ur ett sjuksköterskeperspektiv är det mötet med barnen och föräldrarna som är bränslet i arbetet.

– Det medicinska i kombination med den psykologiska omvårdnaden är det som är viktigt när man arbetar som sjuksköterska här. Det ger mening att få vara med när livet stannar upp och hjälpa familjer att skapa kontroll i kaoset, säger Anna Brydling.

Både Anna och Elin poängterar att det inte är sjuksköterskornas bakgrund som är det primära, utan att man är rätt person för jobbet.

– Har man jobbat länge som sjuksköterska med vuxna och inte har barnerfarenhet ska man våga söka ändå, säger Elin Peterson.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
SOS-operatören: ”De bästa samtalen är när man hör ambulansen komma”

SOS-operatören: ”De bästa samtalen är när man hör ambulansen komma”

Har du vad som krävs för att jobba på SOS Alarm? Hör Johan berätta om sitt arbete som SOS-operatör

Succéförfattaren: Så skriver du en bästsäljare

Succéförfattaren: Så skriver du en bästsäljare

För att skriva en bästsäljande bok behöver du inte ha en uttänkt historia klar när du börjar skriva. Det menar deckarförfattaren Mari Jungstedt.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".