Khadim Shafahi besökte Bazaren 2017 och fick jobb.
Khadim Shafahi besökte Bazaren 2017 och fick jobb.

Han besökte Bazaren och fick drömjobbet

Den 21–22 februari är det dags för årets upplaga av Bazaren. Mässan erbjuder dig som jobbsökande möjlighet att träffa mer än 50 arbetsgivare och kanske är det här du hittar nästa steg i karriären. Khadim Shafahi är en av många som fått jobb efter att ha besökt Bazaren.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN BAZAREN.

Khadim Shafahi kom till Sverige 2010 och började då studera. När han blev klar hade han olika timjobb och tillbringade mycket tid hos arbetsförmedlingen innan han 2017 besökte jobbmässan Bazaren. På Bazaren kan jobbsökare träffa arbetsgivare som söker personal och där finns även representanter från olika rekryteringsföretag.

Som nyanländ kan det vara svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden eftersom att man i de flesta fall saknar kontakter. På Bazaren finns möjligheten att träffa arbetsgivare och få en första kontakt. Khadim kom där i kontakt med rekryteringsbolaget Jobbentrén som arbetar med att hjälpa företag att hitta talanger inom målgruppen nyanlända.

Efter jobbmässan tog Jobbentrén kontakt med Khadim och han blev kallad till intervju för två jobb – han fick båda. Samma år började han jobba som husvärd på KFUM Central. Under det första året blev han coachad av Jobbentrén. Varje månad fick han träffa sin coach för att bolla hur det gick på jobbet, men också hjälp med det sociala genom olika aktiviteter som Jobbentrén anordnar.

I dag jobbar han kvar som husvärd på KFUM Central och som fritidspedagog på ett annat ställe. Det är något som han trivs med och som han vill fortsätta göra i framtiden. På KFUM Central är han ansiktet utåt för organisationen och möter dagligen barn och vuxna som är på väg till olika aktiviteter och gäster på hotellet. Han gillar det sociala på KFUM Central och att han får möjlighet att jobba med barn.

– I framtiden vill jag fortsätta här på KFUM Central plus på mitt drömjobb som är på skola, säger Khadim Shafahi.

Bazaren 21–22 februari
Är du också på jakt efter nytt jobb? Då ska du besöka Stockholm Waterfront den 21–22 februari. Där kommer runt 110 utställare inom jobb, utbildning och starta eget att finnas på plats. Där kan du knyta värdefulla kontakter samt få hjälp med att söka jobb på nätet. Ta chansen och kom till Bazaren – det är helt kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Med Academys unika utbildning kan du snabbt ta dig in i teknikens värld – med en tillsvidareanställning som väntar efter examen.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.