Anas Chabi har varit med i Beijers Studentpool i snart två år.
Anas Chabi har varit med i Beijers Studentpool i snart två år.
Foto: Beijer Bygg

Studenten Anas hittade det perfekta jobbet bredvid studierna

Är du student i jakt på ett extrajobb? Vill du ha en flexibel och utvecklande arbetsplats? Anas Chabi hittade jobbet som han enkelt kan kombinera med studierna.

– Det är en trevlig arbetsmiljö och ett härligt arbetsgäng. Det passar studietiden och man missar inget i skolan. Extra pengar i fickan är också trevligt, säger Anas Chabi, lagersäljare på Beijer Byggmaterial.

För två år sedan gjorde Beijer Byggmaterial en stor satsning på studenter i Syd (Malmö och Lund) och drog igång en Studentpool. En av studenterna som nappade på konceptet var Anas Chabi. Han såg annonsen på Facebook där Beijer sökte studenter och erbjöd ett betalt truckkort.

– Jag tyckte att det lät nästan för bra och bestämde mig för att kolla upp det, säger Anas Chabi.

Nu har det snart gått två år sedan Anas såg annonsen och i dag är han en mycket omtyckt medarbetare.

 Flexibelt och utvecklande arbete
Trots Anas studier och hans aktiva studentliv som barmästare på några studentnationer hinner han kombinera det med extrajobbet på Beijer.

– Det är en väldigt flexibel arbetsplats och jag får arbetspass tilldelade efter att jag skickar in mitt studieschema, så jag missar inget i skolan.

Som lagersäljare kör Anas Chabi truck och packar ordrar, men han har också jobbat i butiken. Något han uppskattar på Beijer är utvecklingsmöjligheterna.

– Tillsammans med filialchefen i Arlöv fick jag vara med i utvecklingsarbetet av ett nytt lagersystem. Det kändes väldigt intressant och naturligt för mig som pluggar till systemvetare.

En i gänget
En vanlig arbetsdag börjar med att stämpla in, sedan är det raka vägen till kaffemaskinen för Anas del. Cheferna går sedan igenom vad som behövs göras innan det är dags för att ge sig ut och packa ordrar. Anas trivs väldigt bra på arbetsplatsen och känner sig som en i gänget även om han bara är extraanställd.

– Jag rekommenderar definitivt detta till andra studenter i Malmö och Lund, avslutar Anas Chabi.

Är du också ute efter ett extrajobb? Läs mer och ansök till Studentpoolen här!

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Med Academys unika utbildning kan du snabbt ta dig in i teknikens värld – med en tillsvidareanställning som väntar efter examen.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.