Misslyckandepodden

Hör kända personer ärligt berätta om sina största misslyckanden i karriären och hur de vände motgång till framgång. Misslyckandepodden görs av Metrojobb och programleds av redaktören Anna Åslund. Nytt avsnitt släpps varje tisdag. 

⇒ Musiken i Misslyckandepodden är producerad av Christoffer Ling. 

Avsnitt 1
Patrick Grimlund är civilekonom, föreläsare och ledarcoach, men kanske mest av allt känd som en av programledarna i Lyxfällan. Hör Patrick berätta om hur det gick till när han, på grund av ett kontrakt som aldrig blev påskrivet, förlorade flera miljoner i en affär och vad hans största misslyckande ekonomiskt är. 

Avsnitt 2
Zainab ”zAAz” Turkie tillhör världseliten i Counter strike och spelar i världens bästa kvinnliga CS-lag, Team Secret. Hör henne berätta om hur hon i tonåren ljög för sina föräldrar och spelade i hemlighet när de ville att hon skulle satsa på skolan. Zainab berättar också om det enda valet hon gjorde då som hon verkligen ångrar idag och om hur hon ser på hur kvinnor behandlas inom e-sporten.

Avsnitt 3
Anitha Schulman är entreprenör, bloggare, poddare och en hel del annat. Hon säger själv att det känns som att hon har tio jobb samtidigt. I Misslyckandepodden berättar hon bland annat om varför en snygg jobbtitel brukade vara viktigt för henne, hur det kom sig att hon gick ifrån en yrkesdröm och istället blev projektledare och om hur skilsmässan från Calle Schulman har påverkat henne.

Avsnitt 4
Therese Lindgren är Youtube-stjärnan med över en halv miljon följare och över 10 miljoner visningar i månaden. I Misslyckandepodden berättar Therese bland annat om vilken av alla hennes videos som hon tycker har varit ett misslyckande, vad hon lärt sig av att drabbas av utmattning och om hon ångrar någon video hon lagt ut.

Avsnitt 5
Emil “HeatoN” Christensen är e-sportsstjärnan som hann bli åttafaldig världsmästare i Counter strike innan han bestämde sig för att lägga av för lite mer än 10 år sedan. Hör honom berätta om hur han blev lurad på miljoner av en bästa vän och kollega, hur han tog sig igenom den tuffa tiden när hans mamma gick bort och om vem han litar mest på i hela världen. 

Avsnitt 6
Birgitta Ohlsson är riksdagsledamoten från Liberalerna som inte är rädd att gå sin egen väg. De senaste månaderna har hennes namn figurerat flitigt i media efter att hon gått emot partiledningen i en rad frågor samt utmanat Jan Björklund om platsen som partiledare. I Misslyckandepodden pratar Birgitta om varför det är bra att vara en duktig flicka, om vikten att alltid ha en plan B och hur det egentligen känns att befinna sig mitt i en mediastorm. 

Avsnitt 7
Mårten Nylén är kampsportsfantasten, tv-profilen och den personliga tränaren som idag även föreläser om hälsa och motivation. I Misslyckandepodden berättar han bland annat om sitt stormiga tonårsliv där han var väldigt stökig fram tills att han hörde ett citat som förändrade hans liv. Mårten pratar även om hur det var att jobba med produktionen av Biggest loser samtidigt som han låg i skilsmässa och försökte upprätthålla en god fasad utåt. 

Avsnitt 8
Linn Herbertsson är bloggaren, civilekonomen och egen företagaren som menar att misslyckanden är "nödvändigt ont". Internet är känt för att vara en ytlig plats men Linns bloggläsare får även följa med Linn in i hennes tankar om sorg och saknad. För fyra år sedan förlorade Linn sin storebror i en överdos och sedan sin mamma i bröstcancer lite drygt två månader senare. Hör Linn berätta om hur sorgen efter sin mamma och bror lärt henne hantera motgångar och gjort henne till en starkare person.