Foto: Foto: Henry Lundholm

Guide: Så lätt hittar du lediga jobb på Metrojobb

Uppd. 2010-12-22 16:39
 
 
På Metrojobb.se finns det tusentals lediga jobb som du kan söka helt gratis. Det är också enkelt att hitta jobb genom sökfältet. Om det ändå känns krångligt så har vi på redaktionen nu satt ihop en guide för att du ska hitta ditt nya jobb så snabbt och lätt som möjligt.

1. Hitta jobb

Direkt på första sidan kan du välja inom vilket område du vill leta efter ett nytt jobb. Valen kan vara mellan allt från administration till teknik.

Du kan också välja att söka jobb utifrån det område du bor i.  Alla länen finns representerade i sökfältet men du kan också hitta jobb i Danmark och Norge.

Längst ner kan du också välja om du är intresserad av ett heltid, deltid, vikariat eller ett extrajobb. På Metrojobb.se är de flesta jobbannonserna heltidstjänster.

Bredvid varje rubrik kan du också se hur många lediga jobb det finns inom varje område.

 

2. Söka jobb

Om du redan har bestämt dig för exakt vilken tjänst du vill söka så kan du använda sökrutan längst upp på sidan. Här skriver du helt enkelt in vilket jobb du söker eller vilket företag du vill jobba för så letar sökmotorn fram de tjänster som skulle passa dig.
 

3. Välj ett jobb som passar dig

När du väl har sökt eller klickat dig fram till ett urval av lediga tjänster så får du upp en lista med de jobbannonser som är aktuella. För att få mer information så är det bara att klicka på den jobbannons som verkar mest intressant.
 

4. Så ser en jobbannons ut

När du väl har klickat dig in på annonsen så hittar du en detaljerad beskrivning av tjänsten samt kontaktuppgifter. Du söker tjänsten längst ner i annonsen.
 

5. Bli medlem

För att kunna utnyttja Metrojobb.se till fullo så behöver du bli medlem. Klicka på Skapa konto under Metrojobb.se-loggan i vänstra hörnet och välj användarnamn och lösenord.
 

6. Skapa din profil

Så gör du
 

Här kan du lägga upp bild, CV, Personligt brev med mer – helt gratis. Arbetsgivare kan sedan söka i CV-databasen och du kan bli erbjuden ett jobb utan att ens behöva söka det. Dessutom är det enkelt att skicka med CV:t när du söker ett jobb.

 

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Enligt Metrojobbs coach Magdalena Lundeén så gör alldeles för få arbetssökande en grundlig research av arbetsgivaren.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Fler artiklar inom Söka jobb