Rugeia Al-Said hade tidigare jobbat inom hotell- och restaurang och längtade tillbaka.
Rugeia Al-Said hade tidigare jobbat inom hotell- och restaurang och längtade tillbaka.
Foto: Kristofer Hedlund

Bazaren i Stockholm – här fick Rugeia sitt drömjobb

Efter ett besök på Bazaren fick Rugeia Al-Said sitt drömjobb. Nu vill hon tipsa andra om arrangemanget som äger rum i februari på Kulturhuset i Stockholm. Här finns drygt 80 arbetsgivare, utbildningsanordnare och starta eget-rådgivare på plats. – Du har ingenting att förlora på ett besök, bara allt att vinna, säger hon.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN BAZAREN.

Söker du jobb? Behöver du se över din utbildning? Vill du komma igång med ett eget företag? Då är Bazaren något för dig. För femtonde året i rad äger Bazaren rum på Kulturhuset i Stockholm. Den 9 – 10 februari är alla välkomna hit för att få hjälp med allt inom utbildning och karriär.

Fler än 80 utställare och 10 000 besökare möttes under förra året, och förväntningarna är lika stora i år. På plan 5 finns närmare fyrtio företag med lediga jobb att erbjuda. Förra året fick över 200 personer jobb genom Bazaren. En av dem var Rugeia Al-Said, 26 år. Hon hade tidigare jobbat inom hotell- och restaurangbranschen och längtade tillbaka.
– Jag ville få in en fot i branschen igen. När jag satt och sökte på internet fick jag nys om Bazaren och bestämde mig för att gå dit, berättar hon.

Fick jobb genom Bazaren
Med ett uppdaterat CV i en bunt kopior under armen, gick Rugeia Al-Said till Bazaren. Före sitt besök gick hon igenom utställarlistan och markerade de företag hon ville besöka. Hon funderade även igenom vilka svar hon skulle ge på de vanligaste frågor arbetsgivarna kunde tänkas ställa.

– Jag kikade runt och besökte de företag jag tyckte var intressanta. Somliga ställde frågor, antecknade mina svar och bad mig skicka in mitt CV via deras hemsida, vilket jag gjorde, säger hon.

Efter besöket på Bazaren blev Rugeia Al-Said så småningom kallad till en intervju hos Sheraton Hotell. En intervju som ledde till en anställning.

– I dag jobbar jag som frukostvärdinna tillsammans med ett gäng underbara kollegor. Bazaren gav mig verkligen en chans att skapa nya kontakter, träffa nya människor och, roligast av allt, hjälpa mig att få ett jobb jag trivs med, berättar hon.

Bra att förbereda sig
Rugeia Al-Said tycker verkligen att man ska ta chansen att besöka Bazaren.

– Bazaren vidgar dina vyer. Du kanske hittar något intressant som du aldrig hade tänkt på att söka till innan eller så lyckas du skapa nya kontakter. Du har ingenting att förlora på ett besök.

För att du ska få ut mesta möjliga är förberedelserna viktiga.

– Se till att du har ett uttänkt svar till de vanligaste frågorna en arbetsgivare kan ha.Ha med dig en kopia av ditt CV utifall de ber om det. Men viktigast av allt är att vara dig själv. Ett leende på läpparna och en positiv attityd är alltid ett plus, tipsar Rugeia Al-Said.

Hon tycker att man ska lägga ner lite tid på hur man framställer sig själv, en detalj som Rugeia Al-Said tror många glömmer bort.

– Du behöver absolut inte ha kostym på dig, men många kanske inte tänker på hur de presenterar sig själva. Se gärna till att du inte kommer och ser ut som du precis har klivit upp ur sängen, tipsar hon.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Mejlmisstagen vi stör oss på

Mejlmisstagen vi stör oss på

Här är sju vanliga misstag som kan leda till missförstånd, eller reta gallfeber på kunder och kollegor.

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Du gjorde ett litet misstag här om dagen och har fortfarande inte kunnat släppa det. Du oroar dig för om du kommer göra tillräckligt bra ifrån dig nästkomma