Du behöver: Tortillabröd 1 dl ättika 1 tsk vitvinsvinäger 3 msk grädde 2 dl socker 5 lime 3 citroner 3 avokados 1,5 dl olivolja 1 kruka oregano 1 kruka koriander 1 knippe persilja 4 rödlökar 400 g vit fisk 2 chilli 1 ask smörgåskrasse
⇒LÄS MER: Veckans matlåda: Bönpasta med skaldjur och krispiga grönsaker
Gör så här: 1. Grovhacka koriander, finhacka chilli och pressa 4 lime & 3 citron i en bunke.2. Skär fisken i 1 centimeter stora kuber. Blanda ner fisken i bunken med citrus och örter och låt ligga i 40 minuter. Vänd runt fisken efter 20 minuter. 3. Gör en 123-lag: Blanda 1 dl ättika, 2 dl, socker & 3 dl vatten. Koka upp så att sockret smälter och låt det sedan svalna. 4. Skiva upp 1 rödlök och lägg i 123-lagen när den svalnat. Ställ i kylen när den är fingervarm och låt den picklas i minst en halvtimme. 5. Skär upp resten av rödlöken, persilja och oregano och lägg i en bunke tillsammans med 1,5 dl olivolja. Ös på 1 tsk vitvinsvinäger, 1 nypa salt och 1 krm peppar. Blanda ihop till en salsa. 6. Gröp ur avokadon och mixa slät med hjälp av en stavmixer tillsammans med 3 msk grädde och saften ifrån 1 lime. Smaka av med salt.
⇒Tips! Grunda din taco med avokadokrämen, lägg på din ceviche, toppa med salsa och picklad rödlök. Sallad och örter är det du som väljer, jag föredrar att krydda upp min taco med bland annat smörgåskrasse. Innan du serverar cevichen bör du "hänga av den" för att inte tackbrödet ska bli vått och gå i sönder. Ta hjälp av en sil!
⇒LÄS MER: Veckans matlåda: Asiatisk tofusallad – på 10 minuter