Anställda på Google får inte bara gratis mat, utan även tio procent mer i lön.
Foto: Foto: Getty

Googles anställda får tio procent mer lön

Publ. 2010-11-11 13:46
 
 

Det går bra för Google. Var det någon som missat det? Nu får alla anställda 10 procent mer i lön – förutom en som får sparken.

I onsdags läckte nyheten ut om att alla Googles 23 000 anställda skulle få ett lönepåslag på tio procent från nästa år – plus en julbonus på runt 7 000 kronor "inom några timmar".

Grunden sägs vara det upptrappade kriget mellan Google och Facebook och att Google vill fortsätta att locka till sig de största talangerna – och behålla dem som redan jobbar där. Tio procent av personalen från Facebook kommer från just Google.

– Vi brukar inte kommentera interna affärer, men vi tror på att en konkurrenskraftig kompensation är viktig för företagets framtid, säger en talesperson för Google till AFP.

Uppgifterna om julklappen kom från ett PM avsett för strikt internt bruk och läcktes till bloggen Silicon Alley Insider. Det var ingen match för världens främsta informationssamlare att få reda på vem som läckt.

Enligt källor till CNN Money har den läckande personen nu sparkats.

Tomas Lundin

Lön

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Lön

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Chefens bästa tips: Så går du vinnande ur löneförhandlingen

Vårens lönesamtal närmar sig med stormsteg och Metrojobb har tagit hjälp av Susanne Rönnkvist Ahmadi på Hubspot för att få de bästa tipsen.

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Chefens vanligaste argument för att hålla nere din lön – och hur du slår hål på dem

Slut på pengar, begränsad lönepott och jämförelser med vad andra tjänar. Chefens argument för varför du inte ska få högre lön är många.

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

Yrkena som betalar bäst och sämst i USA

8 kneg som gör dig rik i Asien Lönen högst i de mest jämställda yrkena Fattiga tillreder snabbmaten för småsmulor – läkarna tjänar miljoner på att...

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Minimilön – efter 22 år på McDonald´s

Fredrik började på McDonald’s som 16-åring. Jobbar kvar efter 22 år. Timlönen i dag: 109 kronor.

Fler artiklar inom Lön