Annons
Foto: Björn Eklund

Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Industrirobotar, automatiserade system och att ha en viktig roll för att produktionen ska flyta på – låter det som något för dig? Om du har ett teknikintresse kan du på endast 12 veckor ta ett språng rakt in i teknikens värld med Academys unika utbildning.

En del processer sker som av sig själva, men har du någonsin funderat på hur det går till och vem som ser till att allt faktiskt fungerar som det ska? Då kanske Academys intensivutbildning passar dig, där du blir automationsingenjör på 12 veckor och dessutom garanteras fast anställning efter avslutat program.

David Ecer hade ingen tidigare erfarenhet inom varken teknik eller IT men kände en stark dragning till att jobba praktiskt med automation. Han valde därför att utbilda sig hos Academy och jobbar idag som programmerare inom automation.

– För att lyckas i rollen som automationsingenjör är det viktigaste att man har ett genuint intresse för teknik och digitalisering. När jag började hos Academy kom jag in i en spännande miljö där mycket kompetens rymdes under ett och samma tak, säger David.

En av de stora fördelarna med utbildningen är blandningen av teori och praktiskt lärande, berättar han.

– Den största utmaningen var nog att komma in i tankesättet för att lära sig ett helt nytt yrke. Det gällde att anstränga sig hårt för att hänga med i utbildningens höga tempo, men tack vare stöd från lärare och andra studenter lärde man sig hela tiden nya saker

Academy erbjuder utbildningar för alla över 18 år, som har rätt driv och motivation, och som vill göra ett karriärskifte. Rekryteringsprocessen fokuserar på individens förmågor och egenskaper. Utbildningen bygger på metodiken Accelerated Learning som fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, teamarbete och en kontinuerlig dialog med feedback – allt för att deltagarna ska vara så förberedda som möjligt när de tar examen och påbörjar sin nya karriär.

– Man kommer aldrig kunna lära sig ett helt yrke på 12 veckor, men du får den grundkompetens som behövs för att komma ut på uppdrag och därefter kommer lärandet bara att fortsätta, säger David.

Foto: Shutterstock.

Direkt efter examen väntar en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work. David påbörjade sitt uppdrag hos ett internationellt företag inom fastighetsbranschen dit han senare blev rekryterad.

 – Man är alltid nervös första dagen på jobbet och som nyexaminerad kände jag extra stor nervositet. Men jag har trivts väldigt bra från start och min utveckling har gått stadigt framåt under min tid på min nya arbetsplats. Idag jobbar jag främst inom HMP, SCADA och PLC-programmering. Förutom programmering tillkommer också en del driftsättningar och felsökning, säger David.

David beskriver hur karriärbytet har inneburit en positiv utveckling för honom.

– Jag har fått en bra kompetensutveckling, en säkrare karriärinriktning och så har jag blivit mer målinriktad som person. Jag rekommenderar verkligen andra att göra samma resa.

Vill du precis som David komma in i teknikbranschen och jobba med automation? Sök då till Academy där du blir Automationsingenjör på 12 veckor. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att göra urvalstesterna på academy.se

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Så blir du automationsingenjör på bara tolv veckor

Med Academys unika utbildning kan du snabbt ta dig in i teknikens värld – med en tillsvidareanställning som väntar efter examen.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.